کاهش ترافیک اینترنت با استفاده از ویژگی کَش پروکسی (cache proxy)

کنسول مدیریت ابری
سه شنبه, ۰۸ تير ۱۴۰۰
زمان مورد نیاز برای مطالعه: حدود 3 دقیقه

یکی از ویژگی های فوق العاده کنسول مدیریت ابری امسی سافت، کمک به مدیران شبکه در جهت کاهش ترافیک غیرضروری اینترنت با استفاده از ویژگی کَش پروکسی است.

همانطور که می دانید، آنتی ویروس امسی سافت هر ساعت به طور خودکار بروز می شود (در حالت پیش فرض) تا مطمئن شود همه الگوهای شناسایی بدافزار برای مقابله با آخرین تهدیدات بروز باشند. در این فرآیند بروزرسانی، آنتی ویروس فقط آخرین امضاهای مورد نیاز دستگاه را دانلود می کند. با ترکیبی از تکنیک های مختلف و خلاقانه، به طور کلی ترافیک اینترنتی مورد نیاز به حدود 20-30 مگابایت در روز می رسد.

با اینکه این رقم زیاد به نظر نمی رسد، اما چنانچه از شبکه های اینترنت گران قیمت تلفن همراه (3G/4G) استفاده می کنید و یا تعداد سرور و کلاینت زیادی در شبکه خود داشته باشید، این رقم می تواند در ماه هزینه بر باشد.

برای کاهش ترافیک مورد نیاز بروزرسانی، ویژگی جدیدی طراحی کردیم که به شما امکان می دهد یک دستگاه محافظت شده (یا بیشتر) را به عنوان کَش پروکسی تعریف کنید تا مدیریت ترافیک های ورودی و خروجی را دست بگیرد. تمام داده هایی که یک مرتبه دانلود شده اند، به صورت محلی در دستگاه مورد نظر ذخیره می شوند تا از دانلود های تکراری و غیرضروری جلوگیری شود.

در یک شبکه محلی (اصلا مهم نیست که 3 کامپیوتر خانگی باشد یا بیش از 500 کامپیوتر در محیط سازمان)، با استفاده از ویژگی کَش پروکسی، می توانید به میزان قابل توجهی در ترافیک اینترنت صرفه جویی کنید. به عنوان مثال، در شبکه ای با 10 کامپیوتر، می توان به میزان یک دهم حجم اصلی، در مصرف اینترنت صرفه جویی کنید.

مزایای استفاده از ویژگی کَش پروکسی

  • کَش محلی: با استفاده از این ویژگی، هرفایل فقط یک بار دانلود می شود و سپس از حافظه کَش محلی، به بقیه دستگاه ها منتقل می گردد.
  • سرعت: با استفاده از این ویژگی، بروزرسانی های آنلاین بسیار سریع تر صورت می گیرد، به خصوص زمانی که سرعت اینترنت پایین است و کیفیت مطلوبی ندارد. در ایران تقریبا همیشه در این حالتیم 🙂
  • پهنای باند: در شبکه های بزرگ، از پدیده uplink congestion جلوگیری می شود. (هنگامی که بسیاری از دستگاه ها و کامپیوترها بصورت همزمان آنلاین می شوند و باعث ازدحام ترافیک می شوند.)
  • سازگاری با فایروال: فقط کامپیوتر پروکسی نیاز به اینترنت و اتصال به سرور امسی سافت دارد. سایر کامپیوتر های محلی می توانند در پشت فایروال شبکه آفلاین باشند و همچنان بروزرسانی های مربوطه را دریافت کنند.
  • حفاظت پروکسی: کامپیوتر پروکسی (رِله) فقط به سرورهای امسی سافت متصل می شود و اجازه تبادل داده دارد و نمی توان از آن برای دور زدن فایروال و دسترسی به اینترنت استفاده کرد.

فعالسازی ویژگی کَش پروکسی (رِله ترافیک)

ویژگی کَش پروکسی را می توان برای هر دستگاهی بصورت جداگانه در فضای کاری کنسول مدیریت ابری فعال کرد:

  1. وارد فضای کاری خود شده و دستگاهی را که می خواهید به عنوان رله عمل کند، انتخاب کنید. وارد منوی “Protection Settings” آن دستگاه شده و به پایین پنل تنظیمات اسکرول کنید. مطابق با تصویر زیر، گزینه “Device can be used as traffic relay” را فعال کنید.
فعالسازی ویژگی کَش پروکسی (رِله ترافیک) امسی سافت

فعالسازی ویژگی کَش پروکسی (رِله ترافیک) امسی سافت

 

  1. پس از فعالسازی وارد منوی “Protection Policies” فضای کار شده، گروهی که دستگاه های شما در آن قرار دارند را انتخاب کرده و در قسمت تنظیمات رله ترافیک، مطابق با تصویر منوی کشویی را باز کرده و دستگاه که قابلیت رله را برای آن فعال کردید، انتخاب کنید.
انتخاب دستگاه کَش پروکسی (رله) در تنظیمات کنسول مدیریت ابری

انتخاب دستگاه کَش پروکسی (رله) در تنظیمات کنسول مدیریت ابری

 

این تمام کاری است که باید انجام شود. از این پس همه دستگاه های موجود در گروه، به سیستم رله متصل می شوند. اگر به هر دلیلی دستگاه رله در دسترس نباشد، سایر دستگاه ها بصورت خودکار و مستقیماً از طریق اینترنت به سرورهای امسی سافت متصل می شوند.

همانطور که در تصاویر زیر مشاهده می کنید، شما می توانید اتصال به دستگاه رله را به صورت محلی نیز در آنتی ویروس خود بررسی کنید:

بررسی اتصال دستگاه به سیستم کَش پروکسی، در کنسول مدیریت ابری امسی سافت

بررسی اتصال دستگاه به سیستم کَش پروکسی، در کنسول مدیریت ابری امسی سافت

بررسی اتصال دستگاه به سیستم کَش پروکسی در آنتی ویروس محلی

بررسی اتصال دستگاه به سیستم کَش پروکسی در آنتی ویروس محلی

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

این مطلب را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید.